Horalky

Horalky

Idem rovno na recept, bez nejakých zbytočných rozpisovačiek. Sú skvelé.

Ingrediencie:

1 balenie tortových oblátok

400 g lieskových orechov

300 ml plnotučného mlieka

60 g sušeného mlieka

40 g medu

150 g mliečnej čokolády

140 g horkej čokolády (70%)

na obalenie:

100 g horkej čokolády

Postup:

  1. Orechy si dajte na plech a dajte do rúry na 150 °C na 10 minút. Po vychladnutí ošúpte.
  2. Do hrnca dajte mlieko, sušené mlieko a med a zohrejte do varu.
  3. V mixéri si rozmixujte orechy na pastu.
  4. Obe čokolády spolu roztopte vo vodnom kúpeli a pridajte do pasty z orechov.
  5. Nakoniec pridajte aj horúce mlieko a v mixéri premiešajte.
  6. Horúce nalejte do pohárov a nechajte vychladnúť.
  7. Naplňte touto zmesou tortové oblátky a nechajte vychladiť.
  8. Nakrájajte a okraje namáčajte v roztopenej horkej čokoláde. nechajte stuhnúť na drevenej doske.

O Lokálžrawetz